top of page

​Welkom bij onze Bijenweelde
Biologisch, lokaal en duurzaam

Het leven dat zij verdienen

Bijenweelde is ontstaan uit onze wens de bijen te helpen voort te bestaan en ze het leven te geven dat ze verdienen, afgestemd op hun natuurlijke gedrag en leefwijze. De bij heeft het bijzonder moeilijk door de wijze waarop er soms met ze wordt omgegaan en de bizarre hoeveelheid pesticiden die is gebruikt en nog steeds gebruikt wordt. 

 

Diep respect voor de bij

Bijen zijn ongelofelijk interessante dieren en veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk ze voor de mens zijn. Zonder bijen geen eten! Wie de bijen beter leert kennen, valt van de ene verbazing in de andere. De uitzonderlijke eenheid van een bijenvolk en hun manier van leven is zonder meer wonderbaarlijk te noemen. Wij voelen diep respect voor de bijen en willen dan ook niets liever dan ze als zodanig behandelen.

close up van bijen of bees

Weelde

Wij zorgen ervoor dat onze bijen in weelde leven. En we krijgen daar zomaar heel veel voor terug. Ze ontwikkelen namelijk producten die uitermate gezond zijn voor ons mensen. Zomaar, puur uit de natuur gemaakt. Wat een weelde! Mooie voorbeelden hiervan zijn honing, stuifmeel en propolis.

 

Midden in de natuur

Door onze liefde voor de natuur hebben wij

de omgeving van de bijen zo kunnen inrichten,

dat ze optimaal kunnen profiteren van alles

wat ze nodig hebben om hun volk sterk te maken

en te houden; bloesem, bloemen, struiken, kruiden etc.

Mooie bijkomstigheid is dat wij zelf ook midden in de natuur kunnen leven en fijne, natuurlijke producten kunnen maken zoals jam, fruitsap, gedroogd fruit en verzorgingsproducten; crèmes, zalf en etherische olie.  

 

Dus weelde voor de bijen,

maar ook voor ons!

 

Inmiddels is ons winkeltje uitgegroeid tot een heel knus, gezellig boederijwinkeltje waar je allerlei gezonde, biologsiche en betaalbare producten kan kopen.

 

- Chris en Marian Peters

Binnenkant van een bijenkast

Onze Imkerij

We zijn begonnen met 1 bijenvolk, maar we vonden het zo prachtig dat we al na 2 weken een tweede bijenvolk hebben aangeschaft. Tegelijkertijd volgden we een cursus die het hele jaar duurde en die ons door de seizoenen heen leidde. Zo leerden we op een goede manier met onze bijen om te gaan. Als snel was het ons duidelijk...hier wilden we meer mee doen. Vanaf het allereerste moment had het "bijenvirus" toegeslagen. Langzaam hebben we het aantal bijenvolken uitgebreid en beoefenden we wat voor ons het mooiste beroep van de wereld is....we waren Imker!

 

De weelde van de natuur

Al snel konden we de ene liefhebberij met andere verenigen nl. het bezig zijn met kruiden, bloemen en groenten en daar fijne producten uithalen. Zo ontstond het kweken van groente, fruit en bloemen en het maken van jam, sap en de beste verzorgingsproducten. Alles puur natuur! Wat een weelde!

 

 

bottom of page