top of page

Bijen in het vroege voorjaar.

In het vroege voorjaar begint het “bijenseizoen”. De bijen hebben de hele winter op de “wintertros” gezeten. Nu komen ze voorzichtig naar buiten als het een beetje goed weer is (liefst zon en weinig wind). Ze vliegen nog niet ver. Daar is het nog te koud voor.

Stuifmeel en Nectar

De koningin is wel al druk bezig haar eitjes te leggen in de raten. Weldra zullen dit larven zijn en deze worden door de bijen gevoerd met stuifmeel, waarin alle voor de jonge bijen zo nodige voedingsstoffen zitten. De bijen hebben nu dus dringend stuifmeel nodig en nectar om zelf in leven te blijven.

Wilgen en krokussen

De bijen vliegen in het vroege voorjaar op wat er dan voor handen is. En dat is nog niet zoveel. Van de wilg kunnen ze stuifmeel halen en ze halen stuifmeel en nectar uit bijvoorbeeld krokussen. Deze moeten dan niet te ver weg staan, maar in de omgeving.

Nu in actie komen

Wil je de bijen helpen in het voorjaar, dan moet je nu al actie ondernemen. Plant dan nu zoveel mogelijk krokusbollen! Het liefst botanische want daar kunnen ze het meeste uithalen. Let er wel op dat de bollen biologisch zijn, want daar zit geen gif in.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page